0%

Reset on New Underground Music

Posted By: dario On:


Very good review by dutch blog New Underground Music.
“Ifsounds has delivered an excellent album of alternative music, which contains delicious melodic progressive rock music and deserves to be listened to. So fans of this genre I can greatly recommend this album. 4/5”

Het Engelstalige album begint met “When I Was Born Again” en daarin krijg ik een uitstekende progressieve rock song met wisselende ritmes voorgeschoteld, die bij tijd en wijle swingt als een trein (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door “Fr964”, waarin de band me een schitterend swingend instrumentaal symfonisch rock nummer laat horen.
Daarna hoor ik “40-14” en hierin speelt de band in het begin een heerlijke dansbare rock song met lichte punk invloeden, waarin enkele subtiele tempowisselingen zitten, maar die halverwege over gaat in een fantastisch stuk psychedelische progressieve rock, waarna “Laura” volgt en ik de band een prachtige rustige song hoor spelen, die door het gebruik van de viool een melancholisch karakter krijgt.
Dan volgt “I’ve Never Hated Anyone”, waarin de band me een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo hardrock song voor zet, gevolgd door “Run Away” en ook in dit nummer laat de band me genieten van een heerlijke rustige melodische rock song, waarin enkele prima tempowisselingen zitten.
Aan het begin van “Flashback” krijg ik een vrij heftig startend hardrock nummer te horen, dat na korte tijd over gaat in een prima rustige melodische song en in “Fading To Blue” laat Ifsounds me opnieuw genieten van een geweldig mooie rustige rock song.
Vervolgens hoor ik het titelnummer “Reset” en daarin speelt de band een schitterend instrumentaal progressief rock nummer, waarna het laatste nummer van het album volgt, getiteld “The Tide” en hierin zet de band me ook nu weer een verrukkelijke melodische rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

Ifsounds heeft met “Reset” een uitstekende afwisselende schijf afgeleverd, die heerlijke melodische progressieve rock muziek bevat en het beluisteren meer dan waard is, waardoor ik liefhebbers van dit genre dit album ten volle kan aanbevelen.


Play Cover Track Title
Track Authors